Un golf cu lungimea de plajă de 300 metri din stațiunea Eforie Sud va intra în acest proiect. Se va monta un baraj din plasă semirigidă realizată dintr-un polimer rezistent, dispus sub forma unui perete de talian
Echipa S.E.O.P.M.M. Oceanic – Club, în colaborare cu Petrom, va demara un proiect pilot la scară redusă, în vederea testării unei modalități eficiente de protecție a plajelor turistice amenajate, împotriva depozitelor de alge macrofite, prin instalarea unor baraje de concepție proprie. Astfel, pentru a preveni formarea de depozite algale pe plajele turistice în zona Eforie Sud golful din poziția : N: 44° 02’ 15,66” E: 028° 39’ 05,84”, Oceanic Club va începe instalarea unei structuri din plasă semirigidă dispusă pe bare de susținere pe linia de adâncime de 3,5-4m, între plajă și zonele suport pentru alge.
În 2007, primele iniţiative
Oceanic Club a propus încă din anul 2007 un plan de acțiune pentru soluționarea problemei invaziilor algale sezoniere pe plajele turistice. Deși face parte ca și etapă de evoluție din cursul natural al refacerii ecosistemelor Mării Negre, apariția unor cantități mai mari de alge macrofite pe plajele turistice deranjează sau chiar alungă turiștii.
Algele macrofite care formează depozite pe plaje au un ciclu de viață anual și în mod natural în urma perioadelor cu mare agitată în lunile de vară ajung la țărm.
Dezvoltarea lor este un semn că apele marine se curăță de surplusul de substanțe de tipul azotaților, fosfaților, nitraților etc.
Anul acesta va instala într-unul din golfurile din Eforie Sud acest tip de sistem de protecție. Este vorba despre un baraj din plasă semirigidă realizată dintr-un polimer rezistent, dispus sub forma unui perete de talian. Acest tip de material nu poate deveni suport pentru alge și prin dispunerea sa nu permite capturarea sau vătămarea elementelor de faună