Problemele cu care se confrunta Europa de aproximativ trei ani au facut ca oamenii sa nu mai suporte moneda euro, insa fara a-si dori renuntarea la ea.
Studiul a fost facut de Pew Research Center in opt tari ale Uniunii Europene, inclusiv in tari ale zonei euro, arata CBS News. Acelasi studiu a aratat ca problemele financiare ale Europei au declansat temeri legate de viitorul proiectului politic european.
Aceasta criza a increderii este evidenta in economie, integrarea economica europeana din viitor, precum si in aderarea la UE si adoptarea monedei euro, se arata intr-un comunicat al celor care au realizat acest studiu. In ciuda problemelor, nicio tara nu isi doreste revenirea la moneda ei anterioara.
71% dintre grecii chestionati au spus ca vor sa pastreze moneda euro, iar 23% vor sa revina la drahma. Grecii cred ca euro le-a facut mai mult bine decat rau, aceasta tara fiind in cel de-al cincilea an de recesiune dura. In Franta, Italia si Spania, cetatenii sunt sceptici in privinta monedei euro, afirmand ca ea a avut un efect negativ asupra tarilor in care locuiesc.
Italienii sunt cei mai sceptici in aceasta privinta, 40% dintre cei chestionati dorind reintoarcerea la lira italiana. Pe de alta parte, germanii au o parere mai buna despre modeda unica europeana. Doua treimi dintre germani vor in continuare euro, chiar daca tara lor trebuie sa se sacrifice cel mai mult pentru salvarea Greciei.
Problemele cu care se confrunta Europa de aproximativ trei ani au facut ca oamenii sa nu mai suporte moneda euro, insa fara a-si dori renuntarea la ea.
Studiul a fost facut de Pew Research Center in opt tari ale Uniunii Europene, inclusiv in tari ale zonei euro, arata CBS News. Acelasi studiu a aratat ca problemele financiare ale Europei au declansat temeri legate de viitorul proiectului politic europea