Precipitaţiile însemnate care au căzut în judeţul Gorj nu au compromis culturile. Declaraţia vine de la directorul Direcţiei Agricole Gorj care a precizat că după evaluarea în teritoriu, culturile de câmp nu au avut de suferit, pentru că apele s-au retras repede. Însă trebuie intervenit prompt la legume, împotriva dăunătorilor.
Pentru că apele s-au retras repede acolo unde au fost viituri, nu au fost repercusiuni la cultura de grâu din zona Amaradiei. Asigurarea o dă Ion Popescu, directorul Direcţiei Agricole, care spune, însă, ce se impune acum, când ploile au încetat. Cele mai expuse la riscurile de dăunători sunt legumele. Directorul de la Direcţia Agricolă Gorj a subliniat că în judeţ, culturile au fost afectate, dar într-o mică măsură, din cauza precipitaţiilor bogate. Ideea este să că trebuie intervenit cu substanţe chimice împotriva dăunătorilor. Nu este suficientă aplicarea unui singur tratament, se repetă la o săptămână, iar după ploi, imediat, a doua zi. Sectorul legumicol este vulnerabil şi predispus la dăunătorii care fac ravagii”, a subliniat Popescu. În ajutorul localnicilor vin buletinele informative pregătite de specialiştii de la Direcţie. „Noi am trimis aceste buletine cu date legate de concentraţie şi substanţe, sperăm că au intrat în posesia lor. Dar nu trebuie culcat pe o ureche, pentru că în grădina de legume, trebuie intervenit manual prin praşile manuale, pentru a îndepărta buruienile”, a declarat Popescu. Bilanţul pentru Gorj este unul favorabil în urma ploilor din ultima perioadă, dar specialiştii atrag atenţia şi asupra obligaţiilor care le revin localnicilor în propriile gospodării.
Precipitaţiile însemnate care au căzut în judeţul Gorj nu au compromis culturile. Declaraţia vine de la directorul Direcţiei Agricole Gorj care a precizat că după evaluarea în teritoriu, culturile de câmp nu au avut de suferit, pentru că apele s-