Dezastrele naturale din ultima perioada - inundatii in tara, cutremure in Bulgaria sau Italia - nu ii sperie pe romani, care nu se grabesc sa-si asigure locuintele. Cum explica specialistii aceasta situatie si ce efecte resimte piata de profil, intr-un articol DailyBusiness.ro.
"Din pacate, aceste dezastre nu ii fac pe romani mai constienti de nevoia unei asigurari, fie ea facultativa sau obligatorie", a declarat Aurel Fratila, director general adjunct in cadrul companiei Credit Europe Asigurari.
"In general a fost sesizat faptul ca populatia reactioneaza mai intens in momentele in care situatia capata un caracter obligatoriu cert, sau la momente cu adevarat critice, atat de critice incat sa produca familiei o procupare sau temere reala cu privire la viitor", a adaugat Fratila.
In acelasi timp, oficialii Grawe Romania au precizat ca dezastrele din ultima perioada vor constientiza doar in foarte mica masura proprietarii de locuinte de nevoia unei asigurari.
"Dupa cum s-a vazut din evolutia vanzarilor pe parcursul anului trecut, stimulii cei mai eficienti au fost legati de amenintarea primirii de amenzi pentru neincheierea politelor si mai putin de producerea unor evenimente catastrofale, chiar daca acestea au avut un impact mediatic mai mare decat al evenimentelor actuale (tsunami-ul din Japonia din martie 2011)", au mai spus reprezentantii companiei Grawe.
Marius Onofrei, directorul de comunicare al Allianz-Tiriac Asigurari, a aratat ca nu neaparat dezastrele care se intampla in diferite parti ale lumii – mai indepartate sau mai apropiate – ar trebui sa determine publicul din Romania sa-si protejeze locuintele. Ceea ce trebuie constientizat este faptul ca Romania are una dintre cele mai ridicate expuneri la riscuri catastrofice – in primul rand la cutremur, dar si la inundatii.
Declin pe piata asigur