Grupul Rosgosstrah din Rusia se arată susprins de faptul că după patru ani de la semnare "apar întrebări cu privire la structura" tranzacţie de preluare a controlului companiei Moldasig, în schimbul unor investiţii directe de milioane.
Într-un comentariu oferit pentru "Adevărul", administraţia grupului Rosgosstrah susţine că "în tot această perioadă, compania de asigurări Moldasig continuă să funcţioneze cu succes în Republica Moldova şi deţine poziţia de lider pe această piaţă".
"Noi declarăm în mod responsabil că toate condiţiile necesare pentru înregistrarea juridică a tranzacţiei privind intrarea Rosgosstrah în capitalul social al companiei de asigurări Moldasig au fost îndeplinite în totalitate şi în termenele prevăzute de legislaţia Republicii Moldova, iar autorizaţiile prealabile (aprobările) de la autorităţile de reglementare din Republica Moldova, de asemenea, a fost primit în întregime. Lucrăm întotdeauna în strictă conformitate cu legislaţia locală şi în Rusia, şi în Ucraina, şi în Belarus, şi în Republica Moldova", se menţionează în comentariul Rosgosstrah.
În final, în comentariul companiei se mai afirmă că aceasta îşi propune să se menţină pe aceeaşi poziţie şi în viitor, iar "dacă va fi necesar - suntem gata să ne apărăm interesele în instanţă".
Moldasig, cea mai mare companie de asigurări din Republica Moldova, se întoarce la stat
Procuratura Generală a depus la 21 mai 2012 la Curtea de Apel Chişinău o cerere prin care solicită să fie declarat nul contractul de vânzare-cumpărare a 80% din capitalul social al Moldasig. În urma acestei tranzacţii, cea mai mare companie de asigurări din ţară ajunsese în anul 2008 sub controlul Rosgosstrah.
Dacă instanţa va lua o decizie pozitivă, Moldasig va reveni sub controlul statului, iar Rosgosstrah, cea mai mare companie de asigurari din Rusia şi Europa de Est, va rămâne fără acti