Două expertize au fost depuse recent la instanţă în Dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) şi ambele îi sunt favorabile lui Dan Voiculescu, inculpat în acest proces cu prejudiciu de peste 60 de milioane de euro, transmite agenţiaMediafax, care a intrat în posesia celor două documente.
Expertiza contabilă arată că acţiunile ICA au fost evaluate corect de către agenţia Domeniilor Statului (ADS), în 2003, când s-a privatizat Institutul.
A doua expertiză, de evaluare a activelor ICA , spune că patrimoniul imobiliar, clădirile şi terenurile aferente valorau la acea vreme peste trei milioane de euro, arată Mediafax.
Astfel, ambele expertize le sunt favorabile celor 13 inculpaţi din procesul început în 2008, persoane printre care se numără şi omul de afaceri Dan Voiculescu.
Dan Voiculescu, acţionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (Grivco) SA Bucureşti, membru al Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) şi al Consiliului de Administraţie (CA) al Institutului de Chimie Alimentară, membru al AGA şi director general al SC Bioprod SA Bucureşti, este acuzat de "folosire, de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri, sau alte foloase necuvenite şi spălare de bani, ambele în formă continuată".
Potrivit procurorilor, prejudiciul produs în urma acestei privatizări se ridică la peste 60 de milioane de euro.
Alături de Voiculescu, procurorii DNA i-au trimis în judecată şi pe Corneliu Popa, Cătălin Sandu Jean, Gheorghe Mencinicopschi, Sorin Pantiş, Vlad Nicolae Săvulescu, Marian Gheorghe Domnişoru, Gheorghe Sin, Constantin Baciu, Alexandru Petre, Marinescu Grigore, Vica Ene şi Flavius Adrian Pop. Toţi aceştia sunt acuzaţi de complicitate la stabilirea