Brigitte Eble, directorul general al Robert Bosch SRL, a susţinut că grupul a estimat o valoare aproximativă a ajutorului de stat, pe care nu doreşte să o facă publică, dar care este mult mai redusă faţă de nivelul avansat de autorităţi, adică 30 de milioane de euro.
"Am făcut calculele şi investiţia ar fi fost eficientă şi fără acest ajutor de stat. Pentru noi ar fi meritat să facem investiţiile şi în lipsa ajutorului de stat, care este însă binevenit. Cred că pentru ambele părţi este o situaţie de câştig", a declarat joi, într-o conferinţă de presă, Brigitte Eble, directorul general al Robert Bosch SRL şi reprezentant al grupului german pentru România.
Ea a afirmat că statul român a stabilit reguli clare pentru aceste facilităţi, care nu sunt implementate în alte ţări, unde se preferă varianta scutirilor de taxe, mai puţin avantajoasă. "În România plătim normal taxele către stat. În acest fel, Ministerul Finanţelor îşi bugetează acel ajutor de stat promis şi primim banii după ce arătăm facturile", a spus Eble.
ERATĂ
"În cadrul conferinţei de presă a grupului Bosch, care a avut loc în data de 31 mai, dintr-o eroare de traducere s-a înţeles faptul că grupul Bosch ar fi investit oricum în România - la Cluj şi la Blaj - chiar dacă nu primea ajutorul de stat din partea Guvernului român. Grupul Bosch subliniază faptul că ajutorul oferit de statul român a jucat un rol esenţial în alegerea celor două locaţii din România pentru construirea celor două fabrici şi că, fără acest sprijin din partea statului, nu ar fi fost luată decizia de a investi în România", precizează reprezentanţii grupului german.
Investiţie de 1.200 de euro metrul pătrat
Brigitte Eble, directorul general al Robert Bosch SRL şi reprezentant al grupului german pentru România, a afirmat că statul român a stabilit reguli clare pentru aceste facilităţi, care nu sun