Banuiam cu totii ca Gheorghe Bunea Stancu este personaj de desene animate, ca îi place sa se comporte ca si cum ar avea rol în Tom si Jerry, dar abia acum a venit si dovada suprema care sa confirme presupunerile noastre.
Iata, în acest sfârsit de saptamâna, în Braila va avea loc un important festival de animatie, care însa nu intereseaza pe absolut nimeni. Si zic ca festivalul este complet neinteresant, pentru ca este un festival rusesc de animatie. Ce dracu, bre, au ajuns si rusii sa se priceapa la desene animate? Da, uite ca Bunea Stancu, cel care este seful Casei de Cultura a Tineretului (locul unde se va desfasura festivalul) a decis ca filmele de animatie rusesti sunt de mare calitate, deci trebuie mediatizate timp de trei zile.
Stiu ca vineri e 1 iunie, ca e Ziua Copilului. Si Bunea Stancu ce face? Îi invita pe copii, taman de ziua lor, ca sa vada filme rusesti obosite, cu "Ivan Tarivici si lupul" sau cu "Belka si Strelka: câinii stelari". Ba, dar ceva cu Lolek si Bolek, din Polonia, nu a gasit conducatorul mult iubit al judetului?
Pe undeva, este explicabila atractia asta a lui Bunea Stancu catre filmele rusesti. El a crescut, probabil, cu pelicule de genul "Gara pentru doi", un fel de telenovela ruseasca, care a smuls 2-3 basculante de lacrimi spectatorilor de cinema, pe vremea lui Ceausescu, la fel cum reuseau si filmele indiene cu Raj Kapoor. Gândirea întepenita în vremuri de mult apuse a lui Bunea Stancu nu îl putea determina sa aduca decât filme rusesti, fie ele si de desene animate. Vorba aia, copiii trebuie educati de mici sa tina cu rusii, sa gândeasca în termeni comunisti, sa creada ca vine cineva sa le dea de mâncare la toti fara ca ei sa miste un deget, sa arunce o galeata cu apa pe un rasad, pe un rând de rosii.
Nu m-as mira deloc sa aud ca, în cadrul festivalului de film rusesc de la Casa Tineretului, a