Dominique Strauss-Kahn poate vorbi presei. Interdicţia la care era supus fostul director general al FMI în urma implicării sale într-o afacere de proxenetism a fost ridicată miercuri de Curtea de Apel.
"E prima înfrângere juridică pentru acuzatorii lui DSK", au estimat avocaţii ex-directorului general al Fondului Monetar Internaţional. Satisfăcuţi de această decizie, ei anunţă alte victorii pe fond în următoarele luni.
Strauss-Kahn, inculpat pentru "proxenetism agravat în bandă organizată", în afacerea aşa-zisă a hotelului Carlton din Lille, era supus unui control judiciar foarte strict. Printre altele, i se interzicea intrarea în contact cu ceilalţi oameni urmăriţi de justiţie sau cu martorii din acest dosar. Îi erau interzise şi interviurile în presă, relaţiile cu jurnaliştii. Această ultimă barieră a căzut aşadar miercuri seară, DSK urmând probabil foarte curând să se exprime public în această afacere.
Până acum, toată presa evoca scandalul, dar principalul actor era obligat să tacă. În totală contradicţie cu libertatea de expresie şi cu Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, pledaseră avocaţii lui DSK. Curtea de Apel din Douai le-a dat dreptate.
Acuzaţiile care i se aduc lui DSK ar putea fi modificate şi ele, speră avocaţii. Trebuie ştiut că dacă este găsit vinovat de ceea ce i se reproşează, acuzatul riscă până la 20 de ani de închisoare. Fostul favorit al sondajelor de opinie pentru recentele alegeri prezidenţiale este acuzat că a întreţinut relaţii tarifate cu o serie de prostituate, în anii 2010 şi 2011, la Paris şi Washington. DSK afirmă că ignora faptul că respectivele femei erau prostituate, pe care el le credea simple amatoare de aventuri libertine.
Dominique Strauss-Kahn poate vorbi presei. Interdicţia la care era supus fostul director general al FMI în urma implicării sale într-o afacere de proxenetism a fost ridic