- De la lume adunate si-napoi la lume date -
Cum luptam cu capusele
Sunt o cititoare fidela a revistei dvs. si avand in vedere ca este un subiect foarte actual si cu posibile urmari dintre cele mai neplacute, cel legat de consecintele muscaturilor de capuse, imi permit sa va dau un sfat pe care mama mea il stie si il aplica din copilarie. Cand s-a constatat prezenta capusei pe piele, se unge zona usor cu ulei de floarea-soarelui alimentar si se lasa cateva minute pana iese singura. In cazul in care nu a iesit dupa aproximativ 10-15 minute, se trage cu mare atentie, avand grija sa fie extras capul, care este cel mai daunator. Pentru a fi siguri de acest lucru, se poate pune capusa pe o hartie alba si cu o lupa se va vedea daca este intreaga. Se procedeaza la fel si pentru cazul in care persoana a rupt capusa si capul a ramas in piele. Din acel moment, nu mai este nici un pericol pentru persoana muscata. Sa dea Dumnezeu sa fie de folos tuturor persoanelor care au aceasta problema. Multumesc.
MARIA - Ramnicu Valcea
Preparat pentru REUMATISM
Faceti o solutie dupa urmatorul procedeu: 1 l alcool medicinal, 1/4 kg ardei iute tocat marunt, 1/4 kg castane salbatice tocate sau zdrobite, 100 g frunze de leandru tocate, sare de Bazna (3 linguri), Terpinol (o lingura). Se pun toate la un loc si se lasa la macerat trei saptamani. Se filtreaza printr-un tifon si se pastreaza intr-un vas inchis. Se unge locul dureros, apoi se infasoara cu o flanea sau molton. Se recomanda si ceaiul din frunze si muguri de salcie (20 g la o cana). Se beau 2-3 cani pe zi. In perioada tratamentului se vor evita frigul si umezeala. Alimentatia sa fie bogata in zarzavaturi si fructe.
Tratarea artritelor:
Se dau prin masina de tocat 4-5 cartofi cruzi, din care sa rezulte un terci. Se fierb 4-5 cepe si 100 g seminte de in. Se amestec