Cireşele sunt o sursă importantă de energie şi conţin vitamina C din belşug. Mai mult, sunt delicioase şi pot fi incluse în tot felul de preparate dulci-aromate. Iată trei reţete pe care le poţi pregăti cu ajutorul lor. Cireşele sunt o sursă importantă de energie şi conţin vitamina C din belşug. Mai mult, sunt delicioase şi pot fi incluse în tot felul de preparate dulci-aromate. Iată trei reţete pe care le poţi pregăti cu ajutorul lor.
Ingrediente: două ouă, 6 linguri de ulei, lapte, un plic de zahăr vanilat, un pahar şi jumătate de zahăr, un pahar şi jumătate de făină, o jumătate de plic de praf de copt, 300 g cireşe fără sâmburi, scorţişoară.
Mod de preparare: se pun ouăle într-un pahar de 250 ml, se adaugă uleiul şi apoi laptele, până la umplerea paharului. Se pune totul într-un castron, se adaugă zahărul (ca măsură se foloseşte acelaşi tip de pahar ca şi pentru ouă, ulei şi lapte), praful de copt şi zahărul vanilat şi se amestecă bine cu un tel.
Se încorporează treptat făina (dozată cu acelaşi pahar), până când compoziţia devine omogenă. Se unge o tavă cu ulei şi se tapetează cu făină, apoi se pune în ea compoziţia pentru prăjitură. Se aşază deasupra, uniform, fructele fără sâmburi, apoi se presară peste prăjitură puţin zahăr tos şi praf de scorţişoară. Se introduce în cuptorul preîncălzit şi se coace circa 40 de minute, la foc potrivit, fără a deschide uşa aragazului.
Ingrediente: un blat de tort cu cacao, două plicuri cu cremă de vanilie pentru prăjituri, 400 g cireşe fără sâmburi, 100 g de dulceaţă de cireşe, şase linguri de zahăr, 500 ml lapte.
Mod de preparare: se pune laptele în-tr-un vas adânc, cu zahărul şi crema de vanilie şi se mixează cinci minute la viteză maximă, apoi se bagă la frigider. Se taie blatul în două. Prima foaie se aşază pe un platou şi se acoperă cu o treime din crema de vanilie.
Deasupra se pun, di