• Specialitatile culinare mediteraneene au devenit din ce in ce mai cunoscute pentru tot mai multi ieseni • Astfel, desi preturile nu sunt pentru toate buzunarele, restaurantele nu duc lipsa de clienti in aceasta perioada • Bucatarii atrag clientii cu tot felul de preparate culinare, dar si cu cv-urile lor impresionante • Acestia au gatit pentru multe celebritati, una dintre ele fiind chiar Luciano Pavarotti, celebrul tenor italian
Un bucatar iesean a gatit pentru Luciano Pavarotti. Florin Mocanu este unul dintre cei care au avut ocazia sa isi demonstreze talentul culinar in fata unor personalitati marcante din istoria Italiei, cum a fost renumitul tenor. Printre celebritatile autohtone din Romania care au mancat in restaurantul Ralet, unde acesta este bucatar, se numara si Loredana Groza, Smiley sau Laura Cosoi.
In perioada in care a invatat cam tot ce se poate despre bucataria italieneasca, acesta s-a hotarat sa se intoarca in Romania sa le impartaseasca si iesenilor beneficiile preparatelor sanatoase si gustoase din peninsula italica. Desi a lucrat mai intai ca ospatar si nu are o diploma de calificare valabila in strainatate, acesta spune ca a invatat mai multe decat alti bucatari cu diploma.
"Oriunde ma duc, arat ceea stiu sa fac, si nu diploma. Am lucrat cu foarte multi bucatari care au terminat Academia in Italia si am luat Premiul 2 la Amatori la un concurs de gatit. Desi nu am o diploma recunoscuta in strainatate, pot spune ca am experienta necesara in arta culinara care demonstreaza ceea ce stiu sa fac mai bine", a spus Florin Mocanu.
El crede ca foarte multi ieseni si romani au incercat specialitatile mediteraneene si au fost multumiti de ele, insa acestia nu au inca o cultura gastronomica. "Romanii, iesenii, prefera sa manance cantitativ, dar nu si calitativ. Pot spune ca nu avem o bucatarie a noastra pentru ca to