Promovabilitatea la sesiunea bacalaureatului pentru participanţii la olimpiade şi competiţii internaţionale este, potrivit ultimei centralizări, de 34,2%, înainte de soluţionarea contestaţiilor, potrivit Ministerului Educaţiei. Sursa: AGERPRES
Din totalul celor 880 de candidaţi înscrişi, la examen s-au prezentat 877, iar 300 dintre ei au fost declaraţi admişi.
Alţi 100 de candidaţi au reuşit să promoveze probele de examen, însă nu au obţinut media 6,00, necesară pentru a trece examenul.
Din examen au fost eliminaţi 25 de candidaţi, care au fost prinşi având asupra lor fiţuici sau telefoane mobile.
Astăzi vor fi afişate rezultatele finale, după analizarea contestaţiilor. Anul trecut, la aceeaşi sesiune specială pentru candidaţii aflaţi în diferite loturi lărgite pentru concursuri, promovabilitatea a fost de 99%, însă atunci nu au existat camere de supraveghere. În plus, anul acesta au dat Bac-ul olimpicilor şi mulţi sportivi (circa jumătate dintre candidaţi), ceea ce ar putea explica parţial rezultatele mai slabe.
Cea mai mică notă, 1,63
Potrivit rezultatelor publicate pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău, cea mai mare medie obţinută de vreun olimpic este de 9,90, la polul opus fiind media 1,63.
Cei care au picat au o şansă să treacă de examen tot în acest an, când pot participa la sesiunea din luna august. "Majoritatea celor picaţi sunt dintre candidaţii care participă la olimpiade şi concursuri internaţionale sportive, însă printre cei care au luat bacalaureatul cu note foarte mari sunt şi sportivi de performanţă", a declarat secretarul de stat Stelian Fedorca.
Sesiunea specială a bacalaureatului s-a desfăşăşurat la Colegiul Naţional Pedagogic "Ştefan cel Mare" şi Colegiul Tehnic de Comunicaţii "Nicolae Vasilescu-Karpen" Bacău, iar la examen s-au înscris 921 de liceeni aflaţi în proceduri de sele