Un studiu australian confirmă efectele benefice ale consumului regulat de cicolată neagră în prevenirea infarctului.
Acest studiu – realizat de University din Melbourne pe un eşantion de 2.013 australieni şi publicat în British Medical Journal – informează despre efectele ‘semnificative’ ale ciocolatei cu concentraţie mare de cacao, transmite Agerpres.
Consumul cotidian timp de 10 ani a 100 grame de ciocolată conţinând cel puţin 70 % cacao a permis evitarea accidentelor cardio-vasculare fatale în 70 de cazuri şi a celor nefatale în 15 situaţii în cadrul unui segment de 10.000 de persoane. ‘Concluziile noastre arată că ciocolata neagră ar putea oferi o alternativă sau o completare terapiilor medicamentoase în cazul persoanele care prezintă un risc ridicat de maladie cardio-vasculară’, afirmă Ella Xomer, responsabila studiului.
Ciocolata este bogată în polifenoli, antioxidanţi naturali puternici care limitează stresul şi reduc riscurile maladiilor cardio-vasculare, cancerelor şi altor maladii cronice
Un studiu australian confirmă efectele benefice ale consumului regulat de cicolată neagră în prevenirea infarctului.
Acest studiu – realizat de University din Melbourne pe un eşantion de 2.013 australieni şi publicat în British Medical Journal – informează despre efectele ‘semnificative’ ale ciocolatei cu concentraţie mare de cacao, transmite Agerpres.
Consumul cotidian timp de 10 ani a 100 grame de ciocolată conţinând cel puţin 70 % cacao a permis evitarea accidentelor cardio-vasculare fatale în 70 de cazuri şi a celor nefatale în 15 situaţii în cadrul unui segment de 10.000 de persoane. ‘Concluziile noastre arată că ciocolata neagră ar putea oferi o alternativă sau o completare terapiilor medicamentoase în cazul persoanele care prezintă un risc ridicat de maladie cardio-vasculară’, afirmă Ella Xomer, responsabila studiului.
Ciocola