Zeci de de echipe de intervenţie de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Apele Române şi S.C Conpet S.A acţionează în zona Drăgăneşti Olt, vineri, pentru neutralizarea undei de ţiţei. Potrivit comandantului de la ISU Olt, Marin Pică, pata de ţiţei este acum compactă, echipele de intervenţii montând alte două baraje plutitoare, unul în amonte şi altul în aval.
"Noi avem pe teren 25 de oameni de la ISU Olt, care au făcut echipe cu cei de la Conpet şi Apele Române. Am montat alte două baraje plutioare. Unul în amonte şi unul în aval. Am pus practic bureţi şi după baraj, ca să fim siguri că nu trec mici pete spre Dunăre", a declarat Marin Pică.
Pică a mai spus că pata de ţiţei s-a oprit în zona barajului de la Drăgăneşti şi se întinde pe mai puţin de un kilometru. Acesta a precizat că lucrătorii de la ISU inspectează în permanenţă cursul Oltului în amonte, pe unde a trecut unda de poluare, ca să vadă daca mai sunt pete şi dacă este cazul să mai împrăştie material biodegradabil absorbant.
În paralel, comisarii Gărzii de Mediu monitorizează zona în încercarea de a face un bilanţ exact al pagubelor produse.
"Avem mai mule echipe la barajul de la Drăgăneşti Olt. Unele monitorizează pata chiar la baraj, altele merg în recunoaştere atât pe Olteţ, cât şi pe cursul Oltului ca să vadă dacă apar modificări şi cumva alte pete. Pâna acum putem spune că a fost afectată vegetaţia de pe malul Olteţului, pe unde a trecut pata. Cât despre faună, vă pot spune că nu am observat peşti sau păsări moarte până acum", a declarat Gheorghe Neacşa, şeful Gărzii de Mediu Olt.
Zeci de de echipe de intervenţie de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Apele Române şi S.C Conpet S.A acţionează în zona Drăgăneşti Olt, vineri, pentru neutralizarea undei de ţiţei. Potrivit comandantului de la ISU Olt, Marin Pică, pata de ţiţei este acum co