Ministerul Educaţiei a deschis o anchetă în cazul sesiunii speciale de bacalaureat, pentru că din cei 900 de candidaţi care au primit aprobarea să susţină examenul în această sesiune, doar 108 ar fi fost sportivi eligibili. Restul, sunt suspectați că ar fi paritcipat la bacalaureat în mod fraudulos, fără să aibă programate competiţii în perioada sesiunii care va începe în mai puțin de două săptămâni. Sursa: AGERPRES
UPDATE. Ministrul interimar al Educație, Liviu Pop, a emis deja un ordin potrivit căruia toate dosarele olimpicilor de la sesiunea specială de bacalaureat vor fi verificate.
"Se pare că nu toți sunt olimpici. Sunt unii care au fost aduși acolo bazându-se pe faptul ca Bacalaureatul olimpicilor este mai ușor și se coboară ștacheta", a declarat Liviu Pop.
Ministrul a dat asigurări că elevii nu vor păți nimic, iar cei trași la răspundere vor fi reprezentanții școlilor și ai inspectoratelor. "Nu riscă nimic copiii in momentul de fata, riscă cei care i-au aprobat, cei din inspectorat sau cei din scoli risca. Deci daca sunt probleme o sa facem un raport, ca imi place sa fie transparenta si sa incercam sa clarificam lucrurile, mai ales ca pentru sportivi este un semnal groaznic, si aici ma refer la gimnastele care merg la olimpiada si care si-au cazut examenul de Bacalaureat. Sper că in august sa promoveze acest examen", a mai spus Pop.
"Anul acesta sunt doar 45 de olimpici care participa la olimpiade internaționale pe diverse discipline și care nu sunt sportivi. Restul sunt din sport”, atrăgea atenția Radu Gologan, coordonatorul lotului olimpic de matematică.
Având în vedere că, din totalul celor 880 de candidaţi înscrişi, la examen s-au prezentat 877, iar 300 dintre ei au fost declaraţi admişi (34%), reiese că cei mai mulți dintre elevii care au promovat examenul maturității sunt sportivi.
Rezultatul i-a pus pe jar pe reprezentanți