Echipele de control sunt mixte, alcătuite din inspectori ai CAS şi ai DSP Braşov.
52 de spitale din toată ţara vor fi controlate „la sânge”. Controlul a fost „ordonat”, ieri, de Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, şi se va încheia în 8 iunie. Acţiunea de control are ca scop identificarea nivelului de acoperire cu medicamente şi materiale sanitare din spitale, dar şi evaluarea situaţiei financiare a unităţilor sanitare. Spitalele vor avea obligaţia să prezinte, transparent, modul în care cheltuie banul public şi să afişeze pe site-urile proprii bugetele de venituri şi cheltuieli.
De asemenea, în cadrul acţiunii de control, se va avea în vedere verificarea nivelului creditelor bugetare, cel al cheltuielilor din spitale pentru tratarea pacienţilor, dar şi cu utilităţile, respectarea obligaţiilor unităţilor sanitare legate de asigurarea medicamentelor şi materialelor sanitare necesare asiguraţilor pe perioada internării, întocmirea şi eliberarea decontului de cheltuieli pentru fiecare pacient, conform OMS nr. 1100/2005, respectarea criteriilor de internare pentru pacienţii internaţi în regim de spitalizare continuă sau de zi pentru care au fost raportate spre decontare/decontate servicii în baza contractelor încheiate cu casele de asigurări de sănătate, modul de gestionare a programelor de sănătate, numărul pacienţilor ajunşi în spital în urgenţă şi câţi dintre aceştia au fost internaţi.
„Echipele de control sunt mixte, alcătuite din inspectori ai Casei de Asigurări de Sănătate şi ai Direcţiei de Sănătate Publică. După 8 iunie trebuie întocmit un raport în maxim 5 zile, care va fi trimis la Minister”, spune Alexandru Bălescu, directorul DSP Braşov. Echipele de control sunt mixte, alcătuite din inspectori ai CAS şi ai DSP Braşov.
52 de spitale din toată ţara vor fi controlate „la sânge”. Controlul a fost „ordonat”, ieri, de Ministrul