Deşi lovită puternic de inundaţiile din iunie 2008, Straja a avut puterea să se ridice, şi asta prin implicarea primarului Vasile Juravle, care a făcut eforturi uriaşe pentru a-i ajuta pe oamenii afectaţi de ape.
Nu mai puţin de 250 de gospodării au fost afectate de inundaţii, efectele potopului fiind vizibile şi pe drumurile comunale, terenurile agricole, precum şi unele clădiri care aparţin primăriei, respectiv Căminul cultural, şcoala generală, Dispensarul uman, Magazinul universal sau Grădiniţa de la Troci.
„S-a depus un efort extraordinar din partea autorităţilor locale, cât si a celor judeţene. Cu sprijinul direct al preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, ne-am organizat imediat şi cu ajutorul primit şi din partea militarilor am reuşit, într-un timp foarte scurt, să repunem infrastructura pe picioare. S-au depus eforturi foarte mari pentru a ajuta populaţia să revină la casele lor, astfel încât perioada de iarnă să nu ne surprindă cu lucrări nefinalizate. În această perioadă grea am primit ajutoare umanitare, în special alimente, apă potabilă, materiale de construcţie, ajutoare în bani pentru gospodăriile afectate, care au fost distribuite, cu ajutorul salariaţilor de la Primăria Straja, pentru fiecare gospodărie. Aceste ajutoare au fost aduse în mod expres de către domnul preşedinte Gheorghe Flutur”, a precizat primarul Vasile Juravle.
Reprezentanţii PSD şi PNL, acuzaţi că nu s-au implicat în sprijinirea oamenilor din Straja
Edilul din Straja a ţinut să-şi exprime şi nemulţumirea vizavi de reprezentanţii PSD şi PNL, care în acele perioade de criză, de după inundaţii, nu au dat nici un semn prin care să-i ajute pe oamenii afectaţi. „În acea perioadă grea, nu a venit în comuna Straja nici un reprezentant al PSD-ului, al PNL-ului ca să aducă o pâine sau o sticlă de apă pentru cetăţenii care erau necăjiţi de ac