Propunerea premierului Victor Ponta privind taxa e solidaritate a creat nemultumirea liberalilor si o dezbatere in interiorul celor doua partide. Social democratii sustin ca este necesar sa se reglementeze salariile bugetarilor de lux si trebuie gasite solutii in acest sens. De partea cealalata, liberalii nu sustin propunerea premierului si cred ca exista probleme in aplicarea acesteia. Surse liberale au declarat pentru HotNews.ro ca ideea impunerii unei taxe de solidaritate va fi abandonata de PSD.
Crin Antonescu a declarat vineri la Iasi ca nu exista un conflict in interiorul USL pe taxa de solidaritate si ca este dispus sa discute subiectul cu PSD. "Eu o sa ma pun de acord. Este propunerea primului ministru si nu exista nici un conflict in USL, chiar daca unii sunt suparati din aceasta cauza iar altii chiar indignati.
Vom discuta, nu stiu daca luni, in ziua de Rusalii, vom discuta si vom gasi solutia cea mai buna. Este o propunere, o psibilitate evocata de premier, o pozitie de principiu pe care am spus-o si eu si alti colegi, nicidecum un conflict", a declarat Antonescu, potrivit corespondentului Hotnews.ro de la Iasi.
Sursele citate sustin ca taxa de solidaritate in varianta anuntata de Victor Ponta a fost doar un exercitiu de imagine al premierului care viza electoratul PSD. "A vorbit pentru electoratul lui. In orice caz sunt semnale dinspre PSD ca taxa nu va fi aplicata, cel putin nu in varianta de care a vorbit Ponta", au declarat sursele din interiorul PNL.
Deputatul PSD Viorel Stefan, fost presedinte, al Comisiei de Buget-Finante din Camera Deputatilor a declarat pentru Hotnews.ro propunerea premierului "este o varianta de rezolvare la vesnicele probleme legate de acele salarii ale bugetarilor excesiv de mari in comparatie cu volumul de munca prestat".
"S-au cautat intodeauna solutii pentru a micsor