Statul pierde lunar peste 1,2 milioane de euro pentru că guvernanţii au omis un paragraf din Legea 341, care prevede că revoluţionarii pensionari primesc o a doua indemnizaţie.
La finalul lui 2011, Guvernul Boc anunţa că indemnizaţiile lunare acordate revoluţionarilor cu titlul de „luptători remarcaţi" vor fi suspendate pe parcursul anului 2012.
Nu a fost o decizie luată cu intenţia de a rezolva, măcar pentru moment, spinoasa problemă a fenomenului revoluţionar, copleşit de apăsarea miilor de impostori care încasau lunar sume grase de la bugetul de stat, ci doar o măsură de austeritate luată la pachet cu alte tăieri sau îngheţări de salarii din sectorul bugetar.
A fost, totuşi, o decizie pe care mulţi au salutat-o, ţinând cont că ea avea să ducă la economisirea a peste 80 de milioane de euro din bugetul de stat şi să lase fără indemnizaţii marea masă a revoluţionarilor.
E vorba de aşa-zişii „luptători remarcaţi", plătiţi cu peste 2.000 de lei lunar, deşi mare parte dintre ei sunt impostori trecuţi prin „fabricile de certificate" despre care „Adevărul" a scris nenumărate articole.
Numai că, în cazul revoluţionarilor, membrii Guvernului n-au reuşit să dea dovadă de competenţă nici când a venit vorba de tăierea veniturilor.
Indemnizaţiile reparatorii cuvenite „luptătorilor remarcaţi" au fost suspendate de la 1 ianuarie 2012, dar, cu toate acestea, circa 4.000 din cei peste 12.000 de „luptători" care se aflau în plată la finalul lui 2011 au continuat să primească bani de la stat şi în 2012.
Asta pentru că în Legea revoluţionarilor (341/2004) există două paragrafe care le conferă drepturi băneşti „luptătorilor remarcaţi".
Un paragraf care garantează o indemnizaţie reparatorie lunară calculată pe baza unui coeficient de 1,1 din salariul mediu brut pe economie, ceea ce în 2011 însemna 2