Foto: Peter Rigaud Face naveta Viena – Bucureşti. O zi pe lună este la Bucureşi, la Gral Medical, pentru consultaţii. Îl aşteaptă 30 – 40 de pacienţi, majoritatea pentru a doua opinie medicală. În peste 99% dintre cazuri verdictul este necruţător: cancer. În această clipă se dă startul unei bătălii pe viaţă şi pe moarte. Şansa este că în această bătălie pacientul nu este singur, nu mai trebuie să ia drumul spre Viena sau Anadolu. Are la Bucureşti, avantaul unei echipe de reputaţi specialişti de talie internaţională: profesorul Christoph Zielinski, oncolog, coordonatorul Clinicii Oncologice şi Experimentale a Spitalului Universitar din Viena, profesorul doctor Rodica Anghel, specialist în radioterapie, şi profesorul doctor Irinel Popescu, specialist în chirurgie digestivă.
Profesorul Christoph Zielinski colaborează cu această clinică de doi ani. A imprimat aici un stil. Corectitudine. Promptitudine. Precizie. Împreună cu specialiştii, a implementat la Bucureşti modelul vienez de abordare a patologiei neoplazice. Protocoalele aplicate la Viena sunt valabile la Bucureşti.
Colaborare
Profesorul Zielinski are o colaborare foarte bună în domeniul radioterapiei cu prof. dr. Rodica Anghel şi în domeniul oncologiei digestive, cu prof. dr. Irinel Popescu. Un loc special îl ocupă cancerele de pancreas. În acest domeniu, radio-chimioterapia şi metodele chirurgicale folosite contribuie la obţinerea unor rezultate peste medie, în conditiile unor cancere extrem de agresive. Chirurgia radicală, aşa cum se efectuează în Clinica de chirurgie hepatică Fundeni, reprezintă cea mai bună soluţie care se poate asigura la ora actuală. De asemenea, colaborarea vizează oncologia generală, ginecologică, de sân, de col uterin.
De ce a ales prof. Zielinski această clinică? « Pentru că aici s-a format o echipă multidisciplinară, de nivel european. Pentru că aceast