Potrivit unor documente obţinute de către jurnaliştii Televiziunii de Stat, Oficiul de Luptă Antifraudă (OLAF) a cerut Parlamentului European să-l sancţioneze pe Adrian Severin, suspectat de acte de corupţie după ce a acceptat bani de la o pretinsă firmă de lobby pentru a modifica legislaţia.
Europarlamentarul independent Adrian Severin a dezminţit, azi,existenţa unei propuneri de sancţionare disciplinară din partea Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF), informaţie vehiculată în presa centrală.
Într-o declaraţie acordată Agerpres, Adrian Severin subliniază că, în realitate, OLAF a închis investigaţia în ceea ce îl priveşte în dosarul legat de acuzaţiile ziarului The Sunday Times, pe data de 18 noiembrie 2011.
El a precizat că în scrisoarea prin care a comunicat această decizie OLAF a menţionat că nu a fost în măsură să desfăşoare ancheta până la capăt, întrucât Parlamentul European, contestându-i competenţa în materie, "a refuzat să coopereze".
"OLAF nu a cerut sancţionarea mea de către Parlamentul European, ci a transferat doar dosarul închis de el către Parlamentul European şi aceasta s-a întâmplat nu după ce Parlamentul European a decis repunerea mea în drepturi cu câteva luni, aproape jumătate de an înainte. De aceea, nu suntem în prezenta unei diferenţe de concluzii între cele două instituţii, măcar şi pentru faptul că OLAF, neputând încheia investigaţia, nu a putut trage nicio concluzie. Prin urmare, în acest moment, singura instituţie care se găseşte în curs de anchetare a cazului este DNA, cu menţiunea că acesta se sesizase oricum cu aproximativ un an înainte ca OLAF să-i transfere dosarul", a precizat europarlamentarul Adrian Severin.
Cum a fost prins Severin
"Trei europarlamentari au acceptat plăți secrete pentru a face modificări unor legi UE în detrimentul a milioane de cetățeni UE," a scris astăzi c