Tot mai mulți părinți români sunt dispusi să plătească bani buni pentru cunoștințele de limba engleză ale copiilor lor. Puțini și-ar închipui însă că aceste cursuri încep atunci când copiii împlinesc trei luni de viață și se termină la 18 ani. Afacerea "Helen Doron" a câstigat teren de la an la an, ajungând la 12 centre francizate, în care circa 1.000 de copii, majoritatea cu vârste foarte mici, au învățat engleză.
În anul 2008, Cornel Bârlea, un om de afaceri stabilit în Germania, s-a decis să deschidă o afacere în țara lui natală, România. Inspirat de fiicele lui, care au început să învețe această limba de la o vârstă foarte fragedă, în Germania, a cumpărat franciza pentru școala la care studiau acestea.
Intuind potențialul din România, mai ales în condițiile în care nu exista un business similar pe piață, a contactat sediul central și ulterior a deschis primul centru educațional. Așa a apărut prima prima master franciză Helen Doron din România, pe zona Transilvaniei, cu un prim centru educațional la Sibiu. La mai putin de un an, Ștefania Filip a deschis a doua master franciză din Romania, pe zona de Sud-Est, cu un centru la Constanta și alte trei la București.
"România s-a dovedit a fi o piață bună pentru serviciile oferite in centrele educaționale coordonate de cei doi antreprenori, numărul centrelor și al copiilor care frecventează aceste cursuri dublându-se de la an la an", spun reprezentanții "Helen Doron". Prețul unui an de studiu este de aprximativ 500 de euro, și include până la doua ședințe pe săptămână, a câte 45-90 de minute, în funcție de vârstele copiilor. Metoda Helen Doron se bazează pe abilitatea naturală a copilului de a asimila limba vorbită din mediul său prin ascultare repetată și incurajare.
Cât costă o franciză?
Cei doi antreprenori au plătit pentru master francize câte 20.000 de euro, la care