Locul care era cândva cămara de comori a Europei se vrea destinaţie turistică. Oamenii locului lasă moştenire micile proprietăţi.
Moştenitorii ori le vând unor orăşeni care-şi doresc o casă de vacanţă situată într-o zonă de o frumuseţe rară, ori le transformă ei înşişi în astfel de imobile. Aflat încă în stadiu incipient, fenomenul determină autorităţile locale să se gândească la un plan pentru dezvoltarea turismului în zonă.
Populaţie variabilă
Din punct de vedere al gradului de ocupare, astăzi, satul Săcărâmb nu mai seamănă aproape deloc cu cel din urmă cu un secol, dar, din fericire, nici cu satul tipic Apusenilor din zilele noastre, adică aproape pustiu, la singur un pas de dispariţie.
Citește povestea integrală pe coloramromania.ro. Încarcă povestea sau fotografia ta despre românii remarcabili pe care i-ai întâlnit, despre locurile care ți-au rămas în suflet. Scrie despre experiențele pozitive pe care le-ai trăit în România. Poți trimite povestea ta și la adresa Bd. Dimitrie Pompeiu nr. 6, sector 2, București.
Citiţi și:COLORĂM ROMÂNIA: O generație „super tare” de medici romi. Reportajul care îți spulberă toate prejudecățileCOLORĂM ROMÂNIA: Doctorul care crede în RomâniaCOLORĂM ROMÂNIA. Cooperativa mămicilor: tinere femei produc suveniruri pentru bebeluși la nivel industrialCOLORĂM ROMÂNIA: Pictorul de proteste s-a retras la munte