Treci pe salate asezonate cu sosuri uşoare dacă vrei să te menţii în formă. Maestrul culinar Horia Vârlan, vedetă Prima TV şi gazda emisiunii "Cireaşa de pe tort", pe care o poţi urmări de joi până duminică de la 19:30, îţi dezvăluie cinci reţete de sosuri dietetice pentru salate savuroase. Treci pe salate asezonate cu sosuri uşoare dacă vrei să te menţii în formă. Maestrul culinar Horia Vârlan, vedetă Prima TV şi gazda emisiunii "Cireaşa de pe tort", pe care o poţi urmări de joi până duminică de la 19:30, îţi dezvăluie cinci reţete de sosuri dietetice pentru salate savuroase.
Ingrediente: 1/2 ceaşcă ulei de măsline extravirgin (cam 125 ml), 2-3 linguri oţet de vin alb sau zeamă de lămâie, 1 linguriţă de mustar fin, sare şi piper după gust,1-2 fire de ceapă verde sau o ceapă roşie mică tocate foarte mărunt, ierburi aromatice
Mod de preparare: se bat foarte bine ingredientele (fără ceapă) într-un blender sau cu mixerul până se omogenizează. La final se pune ceapa tocată fin şi se amestecă cu salata proaspăt preparată.
Poţi adăuga ierburi aromatice proaspete (sau uscate): busuioc, mentă, cimbru, pătrunjel, mărar - în funcţie de preferinţele fiecăruia şi de ingredientele salatei.
Ingrediente: 1/2 ceaşcă ulei de măsline extravirgin, 1/4 ceaşcă oţet balsamic, 1 linguriţă miere de albine (sau sirop de arţar) opţional, sare şi piper după gust
Mod de preparare: ingredientele se amestecă bine cu mixerul sau blenderul până la omogenizare. Agiţi bine de tot ingredientele şi gata sosul balsamic. Se poate combina perfect şi cu friptură simplă, fără salată.
Ingrediente: 1 ceaşcă de iaurt (mai gras este mai potrivit) - 250 g, 2-3 căţei de usturoi zdrobit în mojar , 2 linguri de ulei de măsline, sare, piper şi zeamă de lămâie după gust
Mod de preparare: se zdrobesc şi se pisează căţeii de usturoi într-un mojar împreună cu sarea, apoi se amestecă b