Mihail Vlasov a fost reales ieri ca preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) pentru încă cinci ani, dar 11 preşedinţi ai Camerelor de Comerţ Judeţene au părăsit ieri Adunarea Generală Extraordinară convocată de preşedintele CCIR, Mihail Vlasov, în semn de protest faţă de ordinea de zi, care, spun aceştia, este nestatutară.
"Ca urmare a precedentei şedinţe, din data de 23 aprilie, care a avut o ordine de zi normală, astăzi a avut loc o Adunare Generală Extraordinară în cadrul căreia s-a discutat organizarea alegerilor anticipate. În semn de protest faţă de această ordine de zi (alegerile anticipate sunt nestatutare, având în vedere că actuala conducere a CCIR are mandat până la data de 26 decembrie) 11 preşedinţi ai Camerelor de Comerţ judeţene au părăsit sala. Am protestat şi faţă de faptul că ni s-a respins propunerea de introducere în ordinea de zi a unor puncte privind modul în care preşedintele CCIR Mihail Vlasov a cheltuit fondurile puse la dispoziţia sa, precum şi cel referitor la modul în care a ajuns în insolvenţă Romexpo", a declarat Aurelian Gogulescu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Prahova.
Afirmând că această situaţie nu mai poate fi tolerată, Gogulescu a explicat că Mihail Vlasov a cheltuit numai anul trecut, din "fondurile puse la dispoziţia sa", peste 2,8 mil. euro, "sume pe care refuză să le justifice". "Şi asta în condiţiile în care CCIR a avut anul trecut pierderi imense. Nimeni nu vrea să-i ia locul preşedintelui Vlasov. Noi (cei 11 preşedinţi ai CCI - n. red.) vrem să ştim doar ce s-a făcut cu banii puşi la dispoziţia preşedintelui, de ce toate atribuţiile CCIR au fost neîndeplinite şi cine se face vinovat de situaţia actuală a Romexpo. În locul ordinii de zi propuse de noi, s-a discutat despre alegeri pentru următorii 5 ani. De ce atâta grabă, dacă mandatul expiră la 26 decembrie?", a afirmat Gog