Produsele cosmetice nu au o viaţă atât de lungă cum ai fi tentată să crezi. Ţi se întâmplă să le păstrezi până la ultima picătură? Nu uita că unele produse din această categorie devin periculoase când sunt păstrate mult timp şi, mai ales, dacă sunt depozitate în condiţii nepotrivite. Produsele cosmetice nu au o viaţă atât de lungă cum ai fi tentată să crezi. Ţi se întâmplă să le păstrezi până la ultima picătură? Nu uita că unele produse din această categorie devin periculoase când sunt păstrate mult timp şi, mai ales, dacă sunt depozitate în condiţii nepotrivite.
În ceea ce priveşte rujul, păstrează-l la temperatura camerei sau la rece, în frigider. Evită să-l laşi pe etajera din baie. Poţi folosi un ruj cel mult doi ani. Dacă îşi schimbă culoarea, mirosul sau textura, aruncă-l. Pensula pentru ruj trebuie spălată, după fiecare folosire, cu apă calduţă şi săpun.
Trebuie ţinut la temperatura camerei, nu în frigider. Dacă este sub formă de pudră, ţine-l până la doi ani. În schimb, fardul care conţine emolienţi, la fel ca blush-ul, e mai sensibil, asta însemnând că se păstrează până la un an şi jumătate. Curaţă bureţelul aplicator sau pensula de două ori pe săptămână, mai ales dacă foloseşti un singur aplicator pentru mai multe nuanţe.
Când foloseşti mascara, introdu o singură dată periuţa în tub, pentru a pătrunde cât mai puţin aer şi a împiedica astfel uscarea conţinutului. Roteşte periuţa în tub de câteva ori înainte să aplici. Nu adăuga apă sau alt lichid, deoarece se pot dezvolta germeni. Evită să împrumuţi mascara unei prietene. E modul cel mai rapid de a transmite infecţii ale ochilor, precum conjunctivita. De obicei, durata de viaţă a mascarei e de trei-şase luni. Păstrează produsul la temperatura camerei.
Ca să se păstreze bine, ţine-l la temperatura camerei. Iar pentru aplicare, foloseşte o pensulă sau un bureţel. Este mult mai i