Judeţul Mehedinţi trebuie să se alinieze la standardele impuse de Uniunea Europeană în ceea ce priveşte alimentarea localităţilor cu apă şi canalizare. În prezent, din totalul localităţilor rurale ale Mehedinţiului, doar 50% beneficiază de alimentare cu apă. În această pondere este inclus şi municipiul Drobeta Turnu Severin. În ceea ce priveşte canalizarea, situaţia este cu mult mai delicată, întrucât doar 50 la sută din totalul numărului de locuitori din judeţ se bucură de astfel de facilităţi.
În perioada 2012-2014, Consiliul Judeţean Mehedinţi doreşte implementarea proiectului „Reabilitarea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare“. Proiectul, în valoare totală de 90.016.638 de euro fără TVA, presupune investiţii în extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă potabilă, precum şi în sistemul de colectare a apelor uzate.
„Reabilitarea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Mehedinţi este unul dintre domeniile care presupune investiţii ample, dar absolut necesare. Strategia de dezvoltare a reţelei de apă şi canalizare a judeţului Mehedinţi vizează unul dintre sectoarele în care investiţiile sunt foarte ridicate. Trebuie să se ţină cont de faptul că accesul este redus la infrastructura de apă şi apă uzată, iar în multe locuri calitatea apei potabile este necorespunzătoare. Nu putem uita de lipsa, în anumite zone, a facilităţilor de canalizare şi epurare a apelor uzate“, a declarat Marius Bălu, preşedintele CJ Mehedinţi.
Proiectul va fi implementat pentru Drobeta Turnu Severin, Strehaia, Vânju Mare, Baia de Aramă, Şimian, Cujmir, Braniştea, Gura Văii, Rogova şi Comanda, de către operatorul regional SECOM SA, aproximativ 140.000 de locuitori urmând să beneficieze de un sistem de apă şi canalizare la standarde europene.
Toate localităţile cu peste 2.000 de locuitori vor beneficia în următo