Jurnaliştii Evz obţineau cu greu acte oficiale de anchetă, dar nu se dădeau bătuţi. Sursa: EVZ
După doar o lună, cât timp a fost "jucat la perete", în data de 22 iunie 1992, apare pe piaţa media din România, primul număr al "Evenimentului zilei", unul dintre cele mai importante ziare din România de după 1989, care a şters brusc praful de pe retorica înţepenită a cotidianelor rămase sub inerţia socialistă. Redactor şef: Ion Cristoiu. Fondatori: Mihai Cârciog, Cornel Nistorescu şi Ion Cristoiu. Proprietari: Mihai Cârciog (54%), Cornel Nistorescu (31%) şi Ion Cristoiu (15%).
Primul număr, prima pagină, l-am prezentat în ediţia de sâmbătă, când am început serialul despre istoria Evenimentului zilei. Azi, vă prezint elementele importante, care au făcut diferenţa de celelalte publicaţii aflate atunci pe tarabe. Mai întâi Bulina. Roşie. Încadrată într-un pătrat trasat cu linii subţiri. Situată în stânga, jumătatea de sus a paginii. Cu un diametru apreciabil. Pe ea, încrustat piramidal cu litere albe şi alungite, cuvântul "EVENIMENTUL", apoi imediat dedesubt, subliniat, cuvântul "ZILEI". Sub linia de subliniere, "Redactor şef: ION CRISTOIU". Pe curbura de jos, în semicerc: "COTIDIAN DE INFORMAŢIE". Numărul ziarului apare şi în colţul din stânga pătratului.
Numărul 2, din 23 iunie 1992, vine cu o dezvăluire în premieră, mult aşteptată de români: "Cum a fost utilizat Fondul Libertatea".
Dispăruseră sume importante de bani din Fondul Libertatea, gestionat, după 20 mai 1990, de guvernul Roman.O comisie parlamentară a ajuns la nişte concluzii şocante: Banca Română de Comerţ Exterior (B.R.C.E.) a deturnat fonduri, au dispărut milioane de guldeni, bani trimişi de Olanda în urma unui spectacol caritabil, alocări ilegale de fonduri, prin ASIROM (fostă ADAS), pentru repararea sau refacerea locuinţelor a 76 de cetăţeni sau permiterea cheltui