Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, s-a aflat ieri în comuna Şcheia, pentru a discuta cu persoanele ale căror terenuri au fost expropriate pentru construcţia şoselei de centură a Sucevei. Mai mulţi locuitori din Şcheia i-au reclamat ministrului Justiţiei modul în care au fost expropriaţi, dar şi sumele mici de bani pe care le-au primit pentru terenurile pe care le-au cedat. Prezent la întâlnire, un consilier local din Şcheia, Octavian Dârja, i-a spus ministrului că după ce s-a modificat legea cu privire la exproprieri, 493 de proprietari au primit 1,23 de lei pentru un metru pătrat, adăugând că circa 300 dintre aceştia au atacat în instanţă decizia de expropriere. De asemenea, vicepreşedintele PSD Suceava Ovidiu Milici a ţinut să reclame faptul că aproape 200 de proprietari nu au banii necesari pentru a ataca în instanţă aceste decizii.
După ce a ascultat problemele oamenilor, Titus Corlăţean le-a solicitat acestora să-i trimită prin intermediul liderului PSD Suceava, Cătălin Nechifor, o petiţie semnată de toţi cei care sunt nemulţumiţi de modul în care s-au făcut exproprierile, precum şi documentele aferente. El a spus că, din punctul său de vedere, modul în care s-au făcut exproprierile, cu scăderea preţurilor pentru terenurile luate pentru şoseaua de centură, indică faptul că sunt lucruri „extrem de dubioase”.
Corlăţean a mai precizat că mai sunt aspecte care ridică semne de întrebare şi cu privire la modul în care unele persoane au fost împroprietărite cu terenuri din islazul comunal, pe locaţii care se suprapun cu traseul şoselei de centură. „La prima vedere sunt mai multe nereguli”, a spus ministrul Justiţiei, care a mai adăugat că nici el şi nici Guvernul nu se pot implica într-un proces aflat pe rol, însă doreşte să se intereseze dacă neregulile semnalate de oameni au fost investigate de poliţie sau de Parchet şi dacă populaţia a primit răspu