Centrul pentru Acces la Expertiza Studenţilor şi Absolvenţilor Români (CAESAR), dezvoltat de Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS), organizează împreună cu LSRS Colocviul CAESAR "Mediu 2030", care se va desfăşura în data de 25 iunie 2012, la Bucureşti. Este o încercare de a pune bazele unui proiect la scară naţională pentru evitarea inundaţiilor în România până în 2030.
La eveniment vor participa membrii CAESAR, reprezentanţi ai organizațiilor non-guvernamentale din domeniul protecţiei mediului, şi actori din sfera publică şi privată.
La Colocviul CAESAR "Mediu 2030", participanţii, grupaţi în ateliere de lucru, vor defini un plan pentru întâmpinarea strategică a cauzelor inundaţiilor anuale din România. Evoluţia aplicării planului va fi monitorizată periodic, iar progresul va fi publicat prin intermediul canalelor de comunicare centrului.
Colocviul "Mediu 2030" este realizat cu sprijinul Regiei Naţionale a Pădurilor şi al Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).
Pagube de 6 miliarde de euro într-un deceniu, în urma inundaţiilor
Evenimentul se adresează reprezentanţilor ONG-urilor pentru ecologie şi protecţia mediului, experţilor şi studenţilor din domeniul energetic, economic (industrie, agricultură, turism, dezvoltare durabilă), tehnologic şi antreprenoriat. De asemenea, chemarea se adresează tuturor celor interesaţi de modernizarea şi dezvoltarea României.
"Inundaţiile din România, care cauzează anual pagube economice inestimabile şi suferinţă în mijlocul celor mai vulnerabile categorii sociale, prezintă o tematică de dezbatere şi acţiune perfectă pentru tânăra generaţie în procesul de asumare a construcţiei propriului viitor," a declarat Ana Becheru, Coordonator al filialei LSRS-UK şi coordonator al Colocviului CAESAR "Mediu 2030".
Inundaţiile din România au cauzat pagube de 700 m