Este o prajitura rapida, cum spune si denumirea si fara coacere. Cum pietele sunt pline cu capsuni este momentul sa ne bucuram de aroma lor. Este o prajitura pe principiul chesecake cu capsuni, dar decorata putin altfel. Prajitura rapida cu capsuni
Sursa imagine: culoriledinfarfurie.blogspot.com
Ingrediente blat:
- 250 g biscuiti
- 150-200 g nuci tocate
- 50 g cocos
- 200 g unt
- 3-4 linguri de zahar
- 50 g de cacao Dr. Oetker
- sirop (dupa caz)
Ingrediente crema:
- 300 g crema de branza
- 300 g smantana pentru frisca
- 150 g de zahar farin
- 10 g gelatina
- 400 g capsuni
Decor:
- 300 g capsuni
- 300 g fursecuri cu unt
Mod de preparare:
Ingredientele de baza ale acestei prajituri sunt capsunile si aceste fursecuri cu unt, pe care fie le faceti in casa, fie le cumparati din supermarket.
Facem un blat de biscuiti.
Am folosit biscuiti Petit Beurre care se dau prin masina la fel ca nucile, potrivit culoriledinfarfurie.blogspot.com.
Se pun intr-un bol si se amesteca impreuna cu nuca de cocos.
Adaugam cacao, zahar si untul topit.
Amestecam pana se incorporeaza untul uniform, iar daca este nevoie mai adaugam 2-3 linguri dintr-un sirop.
Pregatim o tava de 22x30 cm, o tapetam cu hartie de copt pusa dublu si lasata mai mare, ca sa putem scoate prajitura din forma cand este gata si vrem sa o servim.
Asezam si tasam compozitia de biscuiti.
Pe lateral punem unul langa altul din fursecurile pentru decor.
Se aseaza mai greu la inceput, dar apoi vor ramane drepti cand asezam si crema.
Pentru crema batem crema de branza cu zaharul farin, pe care il dozati dupa gustul vostru.
Separat batem si frisca si o incorporam in branza.
Gelatina, dupa ce a fost hidratata in 4 linguri de apa rece, se incalzeste putin si se adauga pes