Patru metode de scoatere a chimicalelor de pe fructe. Legumele si fructele sunt "agresate" in fel si chip pana ajung in casele noastre: sunt stropite din belsug pentru a se pastra cat mai bine, iar culegatorii, masinile de transport sau tarabele din piete le pot contamina cu bacterii precum listeria, salmonella, E.coli. "Multi poluanti si pesticide care raman pe suprafata alimentelor sunt lipofile. Simpla spalare cu apa nu le va indeparta", explica specialistul in igiena alimentara Corina Zugravu. Expertii detaliaza cateva metode de a elimina din pericolele de pe aceste alimente. Integral in EVZ.
Calatoresti in tari exotice? Uite ce vaccinuri trebuie sa-ti faci. Cu 4-6 saptamani inaintea calatoriei, mergi la medicul epidemiolog, penru ca majoritatea vaccinurilor au nevoie de timp pentru a atinge eficienta (circa 2 saptamani). La medic vei afla cu certitudine care sunt riscurile pentru sanatatea ta, posibile in timpul calatoriei. Ideal, programarea la medicul epidemiolog trebuie realizata cu minim 4-6 saptamani inaintea calatoriei, deoarece majoritatea vaccinurilor au nevoie de timp pentru a atinge eficienta crescuta (2 saptamani). Integral in Libertatea.
Secretele inghetatei. Ce boli provoaca si ce ingredient secret contine. Inghetata este unul dintre cele mai nutritive deserturi pe perioada de vara: este hidratanta si racoroasa. In plus, majoriatatea sortimenetelor de inghetata sunt pe baza de lapte si derivate din lapte, un ajutor util in aportul nostru de calciu. Acele inghetate din fructe, sorbeturile, daca sunt facute cu suc natural de fructe, aduc aport de vitamine. Sorbetul are si mult mai putine calorii", explica Corina Zugravu, medic primar specialist in igiena alimentatiei si nutritie, informeaza EVZ.
Cele mai bune alimente care reduc stresul. Fie ca este vorba despre anxietate, depresie sau doar iritabilitate, alimentele