Continuând în spiritul transparenţei şi a raporturilor oneste cu electorii, Forumul Democrat al Germanilor din România a decis să facă publice şi datele ultimului sondaj de opinie desfăşurat la domiciliul subiecţilor, comandat Grupului de Studii Sociale din Bucureşti şi realizat în perioada 25-31 mai 2012 pe un eşantion de 1.082 de persoane cu drept de vot din municipiul Braşov, cu o eroare tolerată de +/- 3%.
Implicarea anterioară a membrilor Forumului Democrat al Germanilor din România în atragerea de investiţii străine şi în crearea de locuri de muncă, coerenţa programului electoral vizând efecte de durată în dezvoltarea reală a Municipiului Braşov, dar, mai ales, campania electorală curată, constructivă, diferită de campaniile opulente şi consumatoare de fonduri ale contracandidaţilor, ne menţin în trendul crescător.
Principalul efect este cel pus în evidenţă prin rezultatele privitoare la opinia favorabilă a cetăţenilor faţă de formaţiunile politice. Dacă în urmă cu o lună gradul de încredere era de doar 16,8% (locul III în rândul partidelor în Braşov), la sfârşitul lunii mai Forumul Democrat al Germanilor din România a pe poziţia secundă, cu 28,1% dintre opţiunile alegătorilor.
Mai mult, gradul de opinie negativă a electorilor faţă de partidele politice braşovene menţin pe primul loc FDGR, ca fiind formaţiunea cel mai puţin afectată de eroziunea încrederii, cu -27,4%, ceea ce face ca această formaţiune să fie singura care totalizează un scor pozitiv de încredere dintre toate partidele politice aflate pe eşichierul braşovean. Acest rezultat, mult mai important poate decât toate celelalte rezultate în urma acestei cercetării a pieţei politice locale, indică un lucru fundamental:
Forumul Democrat al Germanilor din România este singura formaţiune care beneficiază de notorietate preponderent pozitivă în Braşov, singura în creştere din Braşo