Caderea si mai ales subtierea firelor de par este o problema care afecteaza mai mult 50% din populatia globului. Cauzele care duc la rarirea podoabei capilare sunt extrem de complexe si variate. In acest proces pot fi implicati atat factorii fiziologici si psihologici, cat si cei legati de mediul inconjurator. Depistata din timp, aceasta problema se poate trata cu ajutorul produselor de ingrijire profesionala. Iata ce schimbari trebuie sa faci in ingrijirea parului si in stilul de viata pentru a avea plete bogate si sanatoase.
Care sunt semnele de alarma
Ciclul natural de crestere a parului poate fi perturbat de o multime de factori. Iata cativa dintre cei care pot crea probleme. Pe fondul schimbarilor hormonale din organism, cum ar fi sarcina sau inaintarea in varsta, parul poate cadea in cantitati semnificative (mai mult de 100 de fire de par pe zi) sau se poate rari. De asemenea, cand organismul trece prin perioade stresante, acest lucru se reflecta si prin caderea parului. Curele de slabire repetate afecteaza si firul de par, deoarece acesta nu-si mai primeste substantele de care are nevoie. Nu in ultimul rand, o alta cauza care ar putea afecta sanatatea scalpului este ingrijirea necorespunzatoare. Fie folosim sampoane cu substante foarte dure, fie nu ne spalam pe cap suficient de des. Curatat excesiv de grasimea naturala, ca o reactie de protectie, parul va produce si mai mult sebum. Ca reactie la acesti factori, parul se rareste, firul se subtiaza, iar pielea capului se irita sau se exfoliaza.
Microdermoabraziune pentrupar
Prima conditie pentru un scalp sanatos este curatarea eficienta atat de excesul de sebum, cat si de reziduurile si celulele moarte care se acumuleaza la baza firului de par. Mai nou, microdermoabraziunea scalpului este disponibila si in saloanele de coafura autohtone. Cu ajutorul unor produse profesionale aplicat