România este una dintre țările care ar avea capacitatea de a crea un tip de virus precum Flame, considerat de experţi ca fiind unul dintre cele mai sofisticate programe malware descoperite până acum și folosit recent împotriva rețelelor informatice din Iran. Sursa: Reuters
Eugene Kaspersky, creatorul Kaspersky Lab, compania rusească producătoare de programe de securitate care a descoperit virusul Flame, a declarat miercuri, la Tel Aviv, că ţări precum Statele Unite, Marea Britanie, Israelul, China, Rusia şi, posibil, India, Japonia şi România ar avea capacitatea de a dezvolta un astfel de software dăunător, care a atacat recent calculatoare în Iran şi în alte părţi din Orientul Mijlociu. El nu a precizat însă care este ţara ce s-ar afla, în opinia sa, în spatele virusului Flame, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.
Kaspersky a atras atenţia că numai un efort la nivel mondial poate opri apariţia unei ere a “terorismului cibernetic". “Nu este război cibernetic, este terorism cibernetic şi mă tem că este doar începutul jocului. Mă tem că va fi sfârşitul lumii aşa cum o ştim", a declarat presei Kaspersky, cu ocazia unei conferinţe despre securitatea cibernetică la Universitatea Tel Aviv.
Ştirile despre virusul Flame au apărut săptămâna trecută. Potrivit unor cercetători, dovezile tehnice sugerează că virusul a fost creat de acelaşi stat sau de aceleaşi state care au comandat “viermele" Stuxnet ce a atacat programul nuclear al Iranului în 2010.
În ultimele luni, oficialii americani au devenit mai deschişi în legătură cu activitatea Statelor Unite şi a Israelului în privinţa Stuxnet, care a avut ca ţintă centrala de îmbogăţire a uraniului Natanz din Iran.
Experţi în securitate afirmă că Flame este unul dintre cei mai sofisticaţi viruşi descoperiţi până în prezent. Aceştia investighează virusul, despre care cred că a