Sute de bucureșteni și turiști pensionari din județele de sud ale României petrec, în fiecare vară, o vacanță prelungită la Bușteni, pe Valea Cerbului. Dotați cu tot ce le trebuie, dar și cu o doză mare de improvizație și umor, turiștii petrec în camping din aprilie și până în septembrie
Un orășel în toată regula se formează, în fiecare an, pe frumoasa Vale a Cerbului din Bușteni. Nici nu se topește bine zăpada că rulotiștii întind primele corturi, își delimitează „proprietățile" și se apucă, ca orice gospodar, de înfrumusețare și aspecte practice.
Așa se face că, de teama urșilor, care își fac frecvent apariția, gardurile improvizate au doze de bere, plasate strategic, care să dea alarma, ori au bucăți de plastic colorate, care să sperie animalele. Fiecare familie are și un câine, viu sau din... ceramică, semnalizat corespunzător cu o tăbliță care avertizează că este agresiv și că intrușii ar fi bine să stea la distanță. „O avem și pe Cocuța, dar și pe cățelul-bibelou, ca să ne țină de urât, dar și ca să ne distrăm puțin", spune amuzată Antonia Dumitru, o bucureșteancă de 58 de ani.
Împreună cu soțul, Tudor, dar și alte opt familii, prieteni de o viață, vin de 9 ani, în fiecare vară, pe Valea Cerbului. Anul acesta, au poposit cu rulotele pe 21 aprilie și vor pleca în septembrie. După încheierea anului școlar, li se vor alătura și nepoții.
Click pe imagini pentru o fotogalerie din Valea Cerbului
10 lei, camparea pentru o zi
Chiar dacă nu au confortul din apartamentul din Capitală, pentru ce nu au putut aduce de acasă, au improvizat, iar de două ori pe lună merg în București pentru provizii și pentru a-și încasa pensiile. „Avem tot ce ne trebuie, de la sufrageria din rulotă până la livingul din cort, dar și oale, veselă, scaune, prelate, haine de ploaie, televizor, radio. Sistemul de aducere a apei este puțin mai complic