Pentru că proiectul Grădinile Clujului, care prevede concesionarea de loturi de câte 500 de metri pătrați pentru locuitorii orașului (pentru grădinărit și relaxare), reprezintă o schimbare fundamentală de viziune în privința administrării averii unui oraș. Până acum, terenurile municipalității clujene au fost rezervate exclusiv diferiților investitori (imobiliari sau din alte domenii), mai mult sau mai puțin onorabili. Teoretic, de aceste terenuri beneficiau și restul localnicilor (locuri de muncă, venituri la buget). În realitate o categorie foarte restrânsă încasau grosul beneficiilor, iar ceilalți (sute de mii) rămâneau cu niscaiva fârâmituri. De proiectul Grădinile Clujului pot beneficia zeci de mii de clujeni. Care au drepturi egale asupra acestor terenuri cu mai sus-numiții investitori. Această echilibrare de șanse este unică pentru oraș și reprezintă un motiv suficient pentru a-l vota pe Eckstein-Kovacs Peter primar la Cluj.
De altfel, întregul program al lui Eckstein s-a născut în urma unor numeroase consultări, prioritate având reprezentanții societății civile. Astfel nu e de mirare că rezultatul final e un program diferit esențial de cele ale contracandidaților lui, Emil Boc și Marius Nicoară.
O analiză mai amplă a programelor și promisiunilor electorale ale celor trei candidați puteți citi pe Criticatac.ro.
***
Pentru că proiectul Grădinile Clujului, care prevede concesionarea de loturi de câte 500 de metri pătrați pentru locuitorii orașului (pentru grădinărit și relaxare), reprezintă o schimbare fundamentală de viziune în privința administrării averii unui oraș. Până acum, terenurile municipalității clujene au fost rezervate exclusiv diferiților investitori (imobiliari sau din alte domenii), mai mult sau mai puțin onorabili. Teoretic, de aceste terenuri beneficiau și restul localnicilor (locuri de muncă, venituri