Lipsa unui centru profesionist de copii şi juniori a obligat Steaua ca în ultimii ani să apeleze la importuri masive de fotbalişti. Pentru a-şi completa lotul, dar şi pentru a încerca trecerea peste perioadele obligatorii de acomodare a fotbaliştilor, conducerea din Ghencea a preferat înrolarea unor mini-grupuri de fotbalişti. Până acum lotul Urziceni s-a dovedit a fi un eşec, în timp ce lotul Craiova se destramă pe zi ce trece. Urmează lotul Pandurii.
Ilie Dumitrescu a fost primul tehnician care a insistat pentru o astfel de variantă. Astfel, Brandan, Onofraş, Bilaşco, Galamaz, Ricardo, Marinescu şi Apostol au ajuns în Ghencea la pachet. Cu toate acestea, la nici doi ani după acel moment, niciunul dintre cei şapte nu se mai află în lotul Stelei. Mai mult, ultimii şase au avut evoluţii inconstante, doar Pablo Brandan fiind considerat, la un moment dat, om cheie la echipă. În ciuda experimentului ratat, Gigi Becali şi-a organizat campania de transferuri din vara anului trecut pe aceleaşi criterii şi a profitat din plin de destrămarea Craiovei.
2,5 milioane de euro, investiţia în eşecul "grupului Craiova"
Florin şi Mihai Costea, Prepeliţă, Iliev, Stanca şi, mai târziu, Dănănae au făcut parte din lotul cu care Steaua a încercat să câştige campionatul în sezonul recent încheiat. Eşecul în atingerea obiectivului a făcut ca Florin Costea şi Dănănae să fie îndepărtaţi de la echipă. Nici Mihai Costea nu este sigur de postul lui, în timp ce Iliev nu a semnat încă o prelungire a contractului şi s-ar putea despărţi de Steaua în această vară. 1,1 milioane de euro în "Nilă" şi alte 1,4 milioane în salarii şi prime de instalare a fost investiţia pe care Becali nu mai are acum cum să o acopere.
Salvarea vine de la Pandurii
Patru fotbalişti din actualul lot al Stelei provin de la Pandurii Tg. Jiu, Martinovic, Gabi Matei, Chiric