Curtea de Apel Alba Iulia a motivat sentinţa prin care a respins cerea de întrerupere temporară a pedepsei depusă de Ilie Carabulea.
Avocaţii omului de afaceri au invocat mai multe motive în cererea de întrerupere temporară a executării pedepsei cu închisoarea pentru o perioadă de 3 luni de zile.
Primul a fost acela că omul de afaceri este acţionar la 26 de firme cu peste 4.000 de salariaţi, la 13 dintre ele fiind şi administrator, iar în timpul scurs de la condamnarea definitivă şi până la încarcerarea omului de afaceri, respectiv mai puţin de 24 de ore, acesta n-ar fi avut timp să-şi delege conducerea societăţilor, care ar fi în pericol să se închidă.
Ilie Carabulea a demisionat la finele lunii aprilie din Consiliul de Supraveghere al Băncii Carpatica. Citeşte mai multe pe Forbes.ro
„Aceste societăţi au contractat foarte multe credite, a scăzut cifra de afaceri şi lipsirea de libertate a condamnatului a dus la afectarea a 4.500 de salariaţi. Societăţile ar putea intra în faliment. Dacă Carabulea Ilie nu ar fi în libertate pentru a reuşi să gestioneze afacerile, s-ar putea ajunge la un blocaj financiar”, a susţinut avocatul, în faţa instanţei.
Citeşte mai multe despre afacerile miliardarului Ilie Carabulea, pe Forbes.ro
Un alt motiv invocat de Carabulea a fost acela că este întreţinătorul celor doi fii ai săi, studenţi, care fără sprijin financiar ar fi puşi în situaţia de a-şi abandona studiile universitare.
Avocatul omului de afaceri a susţinut că Ilie Carabulea „este în postura de a pierde tot ceea ce a muncit până la vârsta de 65 de ani”, iar un alt motiv invocat în cerea de întrerupere a pedepsei este legat de Banca Carpatica.
„De asemenea, există pericolul grav ca acţionarii BC Carpatica SA să-şi retragă participaţiunea cu consecinţa căderii financiare a acestei bănci, ceea ce