După ajustările remuneraţiilor din sectorul privat din ultimii ani, creşterile salariilor nu sunt mai mari de 10%. IT-ul, vânzările şi sectorul energetic vor înregistra cele mai importante majorări.
În condiţiile în care în 2010 şi 2011 angajatorii au îngheţat salariile în procent de 15% - 36%, în funcţie de nivelul postului, anul acesta angajatorii sunt dispuşi într-un număr mai mare să acorde măriri salariale, dar creşterile salariale nu vor fi mai mari de 10%. Specialiştii din piaţa de recrutare sunt rezervaţi în privinţa creşterilor salariale din sectorul privat, având în vedere contextul economic ,încă, destul de instabil.
Majorări forţate
Creşterea salariului minim pe economie i-a forţat pe angajatorii din industria textilă, alimentaţie publică sau agricultură să crească remuneraţiile la începutul acestui an.
Vezi care sunt estimările cu privire la evoluţia bonusurilor şi stimulentelor managerilor din Estul Europei, pentru anul 2012
„Anul 2012 rămâne sub semnul inceritudinii, mai ales în contextul electoral actual. După o uşoară revenire economica în 2011 care a angrenat şi o creştere a salariului minim pe economie cu 4.5% (de la 670 la 700 lei), automat mai multe companii au fost obligate la începutul anului să măreasca salariile angajaţilor care se situau sub acest barem. Desigur, vorbim aici de companii din industriile cu cele mai mici salarii din Romania precum cea textilă, alimentaţie publică sau agricultură", a declarat pentru „Adevărul", Bogdan Ilie, general manager al companiei care se ocupă de servicii de calcul al salariilor şi de administrare a personalului în regim de outsourcing, PayOut Payroll Outsourcing.
În ciuda faptului că anul acesta a debutat promiţător, iar aproape 50% dintre angajatori au anunţat anumite creşteri salariale, multe companii din mediul privat nu vor onora promisiunile făcute deor