În urmă cu 20 de ani, oamenii de ştiinţă de la Conservation International au început să studieze în detaliu cele mai bogate şi mai misterioase ecosisteme din lume, scrie Daily Mail. De atunci şi până în prezent aceştia au descoperit 1.300 de specii noi pentru lumea ştiinţifică, deşi doar 500 dintre acestea au fost încadrate de taxonomişti.
Pentru a celebra 20 de ani la debutul proiectului de cercetare, grupul de biologi a dezvăluit câteva dintre cele mai interesante descoperiri făcute în tot acest timp. Peşti care îşi schimbă culoarea în perioada de înmulţire, scorpionul gigant de culoare albastră sau tarantula gigantică sunt doar câteva dintre speciile care i-au uimit până şi pe biologi.
Păianjenul gigant mâncător de păsări (theraphosa blondi) este cea mai mai mare tarantulă descoperită până în prezent şi a fost studiată în cursul anului 2006, în Guyana. Aceasta poate ajunge la o greutate de 170 de grame şi la o lungime a picioarelor de 30 de centimetri. În pofida numelui care i s-a atribuit, tarantula se hrăneşte în special cu nevertebrate, mamifere mici, şopârle sau chiar şerpi veninoşi.
Scorpionul imperial (pandinus imperator) este unul dintre cele mai mari specii de scorpioni din lume, ajunge la 20 de centimetri lungime şi a fost studiat în Ghana. În pofida dimensiunilor sale, acesta se hrăneşte în special cu termite şi nevertebrate mici. Corpul său produce mai multe substanţe pe care cercetătorii încearcă să le folosească în tratarea diferitelor boli, în special de ochi.
Termita cârlig (polyrhachis bihamata) ajunge la dimensiuni de 1,5 centimetri, iar cu ajutorul cârligelor sale se poate agăţa cu uşurinţă de piele. Atunci când sunt atacate, aceste furnici se prind unele de altele cu ajutorul cârligelor cu scopul de a se apăra. Acestea trăiesc în trunchiurile copacilor uscaţi şi în solul pădurilşor din Cambogia, av