FC Braşov este tentată să meargă într-un turneu în Scoţia. Rapid merge tot acolo. Dinamo ia în calcul un turneu în acelaşi loc. La FC Vaslui, a existat o dispută între oameni din club. Tema: un cantonament în Scoţia! La Steaua, o altă dispută internă. De ce? Un cantonament, aţi ghicit!, în Scoţia. Încet, încet, cluburile din România şi-au găsit o nouă Antalya, doar că mai scumpă şi mult mai îndepărtată. De ce se înghesuie oamenii de fotbal să plătească mai mult, chiar dacă e criză?
Explicaţia vine de la un expert român în industria pariurilor, Mihai S. "Cantonamentele de iarnă sau de vară sunt extrem de atractive pentru piaţa pariurilor. Sunt diverse personaje, agenţi de meciuri sau angajaţi de la casele de pariuri, care propun cluburilor cantonamente. Cluburile primesc gratuităţi, fie transportul, fie cazarea, uneori chiar toate costurile turneului, dar în schimb trebuie să joace într-un meci sau mai multe meciuri amicale cu rezultate dinainte ştiute".
Iarna e Antalya…
În iarna trecută, un anume Cristi Voicu, impresar de meciuri, le-a dus în Antalya pe Steaua şi pe Concordia, ba a pus la cale şi un meci amical între cele două, terminat cu un bizar 4-1 pentru Concordia! Coincidenţă sau nu, Voicu este rudă cu soţii Ana Maria şi Laurenţiu Reghecampf, la rândul lor buni prieteni cu omul din umbră de la Steaua, Teia Sponte. Arbitrii partidei, nişte români din Craiova. "UEFA le recomandă arbitrilor să nu meargă în stagii de pregătire în Antalya", spune Istvan Kovacs, sugerând că UEFA se teme de recrutarea arbitrilor de oameni din mafia pariurilor. "Un băiat din Craiova, Eduard Constantinescu, mi-a cerut voie să meargă în Antalya. Eu nu am habar de vreo recomandare UEFA", zice şeful arbitrilor, Ion Crăciunescu.
vara e Scoţia
În această vară, un alt nume de impresar de meciuri iese în evidenţă. E vorba d