„Oraşul este extrem de important pentru Dacia în România, atât datorită dinamicii, cât şi a ponderii pe care o are în total vânzări”, a declarat la evenimentul de lansare Daniel Filip, şef de produs Dacia.
Directorul Dacia Service Cluj-Feleac, Ovidiu Turcu a pus şi în cifre activitatea locală pentru a susţine ideea. Astfel, Dacia are potrivit acestuia, o cotă de piaţă cu cele trei mărci ale grupului Dacia de 40% pe piaţa locală, în timp ce, la nivel naţional are o cotă de piaţă de 10%.
Faptul că o parte dintre studiile tehnice au fost realizate la noi în ţară şi o parte a pieselor vine de la uzinele de pe platforma de la Mioveni românizează modelul, potrivit directorului general al Automobile Dacia, Jerome Olive.
„Dacia Lodgy este fabricată în Maroc, dar genele sale sunt în România. Lodgy este noul membru al familiei Dacia şi răspunde din punct de vedere al spaţiului şi al preţului nevoilor clienţilor. O parte din studiile tehnice pentru Dacia Lodgy au fost făcute şi la Mioveni”, a declarat Jerome Olive.
Datorită dimensiunile exterioare, respectiv 4,5 m lungime şi 1,75 m lăţime, Lodgy poate găzdui până la şapte pasageri, astfel încât spaţiu interior disponibil pentru ocupanţii rândului al treilea de scaune să fie de 144 mm pentru spaţiul la genunchi şi 866 mm distanţa de la şezut până la pavilion.
Maşina dispune şi de un portbagaj generos, volumul acestuia ajungând la 2.617 litri în configuraţia cu două locuri, 827 litri în cea cu cinci locuri, şi de 207 litri în configuraţia maximă cu şapte locuri.
La interior, Lodgy este dotată cu alte numeroase spaţii de depozitare ce însumează un volum de până la 30 de litri, dintre care trei litri pentru spaţiul de depozitare amplasat în partea superioară a planşei de bord.
Ce aduce nou modelul?
Lodgy propune, pe lângă cunoscuta variantă pe benzin