Vântul puternic a ridicat ieri, la ieşirea din Drobeta Turnu Severin, nori de praf şi cenuşă de la Termocentrala Halânga, făcând aerul imposibil de respirat în patru sate din zonă. Cele câteva mii de oamenii care locuiesc în zonă au probleme de fiecare dată când bate vântul, căci aerul devine irespirabil, praful şi cenuşa acoperă tot și le intră în case.
„Aşa se întâmplă de fiecare dată când bate vântul. Praful ăsta ne intră şi în oalele cu mâncare, şi în apa de băut, nu putem să deschidem o fereastră, nimic. De atâţia ani tot zic că rezolvă problema, dar nu fac nimic! Ne-am săturat, e moarte curată!“, a spus o localnică din Piatra Albă.
Cei de la termocentrală dau vina pe condiţiile meteorologice și spun că la Termocentrala Halânga se lucrează de patru ani la o investiţie de stopare a poluării, care însă nu a fost finalizată nici până acum.
„Dacă pleci pe drum, trebuie să îţi iei o batistă să o ţii la nas, că nu poţi să respiri. E totul alb, o ceaţă ca toamna... Parcă suntem ai nimănui. Am fost şi la primărie să îi spunem domnului primar, dar a zis că el nu are ce să facă, că totul este de la termocentrală, iar cei de acolo nu fac nimic. Cred că aşa o să murim“, a mai spus o localnică.
Conducerea termocentralei spune că există un proiect pentru rezolvarea acestei situaţii şi are ca termen de finalizare acest an, însă nu sunt suficienţi bani. Până acum, au fost cheltuite peste 200 de milioane de lei pentru noua investiţie prin care reprezentanţii termocentralei promit că poluarea va fi stopată. Până atunci însă, oamenii sunt nevoiţi să trăiască în praf. Conducerea termocentralei nu a dorit să comenteze situația de ieri.
Vântul puternic a ridicat ieri, la ieşirea din Drobeta Turnu Severin, nori de praf şi cenuşă de la Termocentrala Halânga, făcând aerul imposibil de respirat în patru sate din zonă. Cele câteva mii de oamenii care locuiesc