„Weekend Adevărul“ face o radiografie a celor mai noi trucuri cu care hotelierii vor să-i atragă pe turişti la malul Mării Negre în acest sezon estival.
Agrementul nautic este noul sport pe care pariază edilii litoralului. La Mamaia, Mangalia sau Techirghiol se ridică pasarele, debarcadere şi cluburi nautice pe mare sau pe lac. Orişicât, pornind din Năvodari şi până la Vama Veche, în fiecare localitate de pe riviera Mării Negre, primarii au ţinut să inaugureze câte ceva. La 10 ani de la deschiderea primului parc acvatic de pe litoral, Aqua-Magic din Mamaia, edilii constănţeni fac următorul pas: extind sfera agrementului nautic.
Inaugurarea sezonului
Evenimentul săptămânii s-a consemnat la Mamaia, unde Ministerul Turismului şi Primăria Constanţa au construit un miniport marin - o pasarelă pietonală care face legătura cu digul de larg, din dreptul hotelului „Victoria". La capătul pasarelei a fost amplasat un debarcader cu pontoane la care trag ambarcaţiuni de agrement. Acestea vor purta turiştii în croaziere de-a lungul litoralului, până în Portul Tomis, spre Delta Dunării sau chiar Bulgaria.
Cursa cu vaporaşul costă 35 de lei de persoană, dar până sâmbătă, 9 iunie, croazierele vor fi gratuite. La noul debarcader a acostat nava „Kaptan M" din Galaţi, ce are o capacitate de 148 de persoane şi două motoare de 714 cai-putere. Pe cele două punţi se află restaurant, bar, grup sanitar, bucătărie (la puntea inferioară), şezlonguri, ring de dans şi încă un restaurant-bar (la puntea superioară). Echipajul este format din căpitan, timonier, mecanic-şef şi marinari.
O cursă durează o oră - o oră şi jumătate, în funcţie de destinaţia aleasă. Programul de croaziere începe dimineaţa la ora 10.00 şi se termină în jurul orei 19.00, când nava se retrage în Portul turistic Tomis, într-o cursă fără retur. Lângă pasarelă este trasă şi bă