Samsung Galaxy S III reprezintă, în acest moment, vârful tehnologiei pe piaţa smartphone-urilor. Specialiştii susţin, însă, că acesta este doar începutul.
Apariţia pe piaţă de curând a terminalului Galaxy S III de la Samsung a ridicat întrebarea: cât de departe mai pot ajunge telefoanele inteligente? Modelul lansat de Samsung a fost decretat cel mai bun de pe piaţă, iar interacţiunea cu el îl apropie de dezideratul de creier artificial. Cu toate acestea, viitorul poate aduce noi surprize.
Interfaţă cu realitatea
Samsung Galaxy S III a ridicat ştacheta mărimii ecranelor telefoanelor mobile de top. Cu un ecran de 4,8 inchi, dispozitivul este mult mai mare decât un iPhone. Dacă adăugăm la colecţia de telefoane uriaşe şi Galaxy Note, „phableta" de la Samsung, ecranele mici nu mai reprezintă viitorul în domeniul tehnologiei mobile.
Potrivit analistului american Ramon Llamas, de la IDC Mobile Devices Technology, telefoanele nu vor deveni mai mari decât atât, deoarece şi-au atins limita la care trec de graniţa tabletelor. Cu toate acestea, consideră specialistul, am putea asista la apariţia unor noi dispozitive pliabile. Deşi Sony a lansat o tabletă de acest fel, iar Kyocera a lansat modelul de telefon numit Echo, tehnologia nu a prins. Llamas consideră că acestea nu erau destul de bune pentru a rezista pe piaţă, dar în următorii cinci ani am putea asista la asemenea „extensii".
De asemenea, consideră specialiştii din domeniu, dimensiunea nu ar fi o problemă pe viitor, odată cu introducerea în masă a telefoanelor „purtabile". Acestea se bazează pe tehnologia ecranelor flexibile şi vor putea fi folosite ca un ceas, lipite de încheietura mâinii. Unul dintre aceste concepte este Nokia Morph, dezvoltat de cercetătorii de la Centrul de Nanoştiinţă din Cambridge (Marea Britanie): un dispozitiv care foloseşte tehnologie microscopică, d