Justitia din Romania a pronuntat recent o hotarare-premiera, declarand in faliment o persoana fizica. In conditiile in care proiectul de lege privind insolvabilitatea persoanelor fizice treneaza la Camera Deputatilor din 2010, s-au gasit totusi solutii juridice pentru a extinde si asupra acestora reglementarile in vigoare.
Mai sunt si alte reglementari prin care poti fi declarat insolvabil, insa numai fata de fisc. Insa "falimentul personal", in legislatia altor state, inseamna cu totul altceva. La noi, acest proiect de lege este blocat la Camera Deputatilor de doi ani si se pare ca asa va ramane In contextul legislativ actual, posibilitatile ca o persoana fizica sa fie declarata in insolvabilitate sunt extrem de reduse.
Practic, reglementarile in vigoare se aplica doar teparilor si e normal ca aceste dispozitii sa-i favorizeze pe creditori. Nu exista insa dispozitii prin care sa se ofere posibilitatea unei redresari in cazul datornicilor persoane fizice de buna credinta, intrate in insolvabilitate dupa taierea salariilor, a pensiilor, din cauza deteriorarii cursului de schimb sau din alte motive determinate de criza economica, relateaza Finantistii. Justitia din Romania a pronuntat recent o hotarare-premiera, declarand in faliment o persoana fizica. In conditiile in care proiectul de lege privind insolvabilitatea persoanelor fizice treneaza la Camera Deputatilor din 2010, s-au gasit totusi solutii juridice pentru a extinde si asupra acestora reglementarile in vigoare.
Mai sunt si alte reglementari prin care poti fi declarat insolvabil, insa numai fata de fisc. Insa "falimentul personal", in legislatia altor state, inseamna cu totul altceva. La noi, acest proiect de lege este blocat la Camera Deputatilor de doi ani si se pare ca asa va ramane In contextul legislativ actual, posibilitatile ca o persoana fizica sa fie declarata in in