Un bărbat din Edinburgh (Scoţia) a murit, iar alţi 20 de pacienţi sunt în pericol, după ce au fost diagnosticaţi cu legioneloză, o infecţie provocată de o bacterie aerobă, care poate duce la pneumonie, scrie Daily Mail.
În plus, alte 19 persoane din oraş prezintă simptome ale acestei boli, supranumite „boala legionarilor”. Oficialii scoţieni se tem că numărul de îmbolnăviri ar putea creşte în viitorul apropiat, deoarece simptomele apar destul de greu în cazul legionelozei.
Totuşi, doctorii susţin că ar fi descoperit sursa epidemiei: mai multe turnuri de răcire din localitate, în care bacteria s-ar fi strecurat, fiind apoi transportată pe calea aerului.
Turnurile de răcire din oraş au fost tratate chimic
Medicii scoţieni spun că pacienţii par să răspundă la tratament, doi dintre ei fiind deja externaţi. Cu toate acestea, situaţia rămâne critică, avertizează specialiştii. „Perioada de incubaţie este de 5-6 zile, dar poate ajunge şi până la 14 zile. Astfel, ne aşteptăm la mai multe cazuri în zilele următoare”, a declarat dr. Duncan MacCormick, şeful celulei de criză constituite în acest caz.
Deşi deocamdată nu este cunoscută cu exactitate sursa epidemiei, mai multe turnuri de răcire din Edinburgh au fost deja tratate chimic. „Sperăm că am eliminat sursa infecţiei, iar după tratament ar trebui să vedem o scădere a cazurilor. Vârful va fi în weekend, iar apoi va urma declinul”, conchide dr. MacCormick.
Legioneloza şi-a căpătat supranumele de „boala legionarilor” din cauza unei epidemii de pneumonie care a avut loc, în 1976, printre participanţii la o conferinţă a Legiunii Americane, la Philadelphia.
Un bărbat din Edinburgh (Scoţia) a murit, iar alţi 20 de pacienţi sunt în pericol, după ce au fost diagnosticaţi cu legioneloză, o infecţie provocată de o bacterie aerobă, care poate duce la pneumonie, scrie Daily Mail. @N_