Dintre acestea, 18 locuri sunt alocatecandidaţilor de etnie romă, alte 24 sunt pentru cetăţenii din Republica Moldova, iar 72 de locuri sunt pentru cetăţenii de origine română din Republica Moldova, din ţările vecine sau etnici români cu domiciliul în străinătate.
În perioada următoare, Senatul Universităţii va decide cum vor fi repartizate aceste locuri bugetate pe facultăţi. Înscrierile pentru studiile de licenţă vor avea loc în perioada 12-17 iulie.
În total sutn aproape 5.000 de locuri la
Universitatea Transilvania. Cele mai scumpe studii au rămas cele de la Facultatea de Muzică unde taxa pe an este de 5.000 de lei pentru licenţă.
Urmează Facultatea de Medicină cu 4.500 de lei pe an şi studiile de Master de la Facultatea de Design de Produs şi Mediu - 4.000 de lei, la fel ca studiile de Master de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administrarea Afacerilor.
Cele mai ieftine studii sînt cele de la Ştiinţa şi Ingineria Materialelor, care costă 1.400 de lei. 2.000 de lei pe an vor plăti studenţii admişi pe locurile cu taxă la Facultatea de Matematică şi Informatică, la Muzică - Pedagogie Muzicală, la studii de licenţă Design şi produs de mediu, Construcţii, Silvicultură.
Şi taxele de înscriere la concursul de admitere au rămas neschimbate, între 70 şi 150 de lei.